Microdermabrazyon

Mikrodermabrazyon uygulaması, istenen katmana kadar kat kat cilt yüzeyinin yavaş ve kontrollü bir şekilde soyulma işlemidir. Mikrodermabrazyon, alüminyum oksit kristallerin basınç altında ve yumuşak bir soyma işlevidir. Oksiterapi ile birlikte sinerjik etki yaparak daha etkili olur. Bu sayede, deri yüzeyindeki hasarlı hücrelerin hızla yol edilmesi amaçlanır. Bu tedavi sayesinde cilt yenilenmesini tetikleyen ve altta yenilenen dokunun hızla deri yüzeyine ulaşımı hedeflenir. Bu cilt soyma işleminde, cildin yüzeyindeki ölü deri temizlenir.

mikrodermabrazyon-nedir

mikrodermabrazyon-kimlere-uygulanir

Microdermabrazyon Uygulama Alanları

Mikrodermabrazyon uygulaması birçok cilt problemlerine yönelik uygulanabilmektedir. Uygulama alanları şu şekildedir:

  • İnce kırışıklıkların azaltılması
  • Yüz ve vücuttaki lekelerin tedavisi
  • Cilt yüzeyindeki düzensizliklerin azaltılması
  • Akne ve travma sonrası yara izlerinin azaltılması
  • Yağlı deride yağın azaltılması ve temizlenmesi
  • Yaşlanmayı önleyici bakım ve cilt tonunun artırılması
  • Cilt çatlaklarının giderilmesi
  • Siyah noktaların giderilmesi
  • Ameliyat sonrası izlerin giderilmesi

Microdermabrazyon Nasıl Uygulanır?

Microdermabrazyon, deri üzerine ince kristalleri son derece kontrollü bir şekilde püskürten vakumlu bir cihaz ile uygulanır. Bu kristaller deri yüzeyine yüksek hızda gönderilir. Böylece cildin epidermis adlı üst tabakasından ölü hücrelerin bulunduğu katman soyulur. Bu soyma işlemi sayesinde cilt tonu ve dokusu yenilir, alttan yumuşak, pürüzsüz ve parlak bir cildin oluşması sağlanır. Ayrıca altta yatan epidermis uyarılır, kollajen yapımı artar, dermiş tabakasında yaşlanma etkisine karşı direnç artar.

Microdermabrazyon tüm yüz gençleştirme estetikleriyle birlikte kombine uygulanabilir.

Mikrodermabrazyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt soyulması uygulamasından sonra cilt hafif kızarık olur. Tedavi sonrasında alttaki yeni hücre tabakasının güneşe maruz kalmasını önlemek için düzenli güneş koruyucu uygulaması yapılması önemlidir. Microdermabrazyon uygulandığı gün ve cildin yenilenme sürecinde makyaj yapılmaması gerekir. Cilt soyulması başladığında, bu soyulma elle müdahale edilmemeli ve doktorun tavsiye ettiği kremler kullanılmalıdır.

Mikrodermabrazyonun Yan Etkisi

Microdermabrazyon, kuru ve hassas ciltler hariç diğer tüm cilt tiplerine kolaylıkla uygulanabilir. Düzenli aralıklarla yapılan uygulamalarda, eğer tecrübeli doktorlar tarafından yapılmadığı zaman yüzde sarkmalar meydana gelebilir. Microdermabrazyon, ağrısız bir işlemdir. Doğru uygulandığı takdirde bir zararı yoktur.

Microdermabrazyonun Tavsiye Edilen Seans Süreleri

  • 1. Akne sonrası skarlarda 10-20 seans
  • 2. Çatlaklarda 8-15 seans
  • 3. Cilt soyma ve yenilemede 7-10 seans
  • 4. Leke tedavisinde 10-15 seanslık uygulamalar sonrasında tedavi bitirilir.

mikrodermabrazyon-nasil-yapilir

mikrodermabrazyon-islemi-ne-kadar-surer

Mikrodermabrazyon Neden Uygulanır?

Microdermabrazyon, ciltte yenilenme ve iyileşmenin hızlandırılmak istendiği durumlarda uygulanır. Özellikle mat ciltlerde, akne izi tedavisinde, cilt lekeleri tedavisinde, cilt yağ dengesini sağlamak gibi sebeplerle kullanılır. Bu işlemde kontrollü bir cilt soyulması sağlandığı ve bölgesel kan dolaşımını hızlandırmak için antiaging (yaşlanma karşıtı) amaçlı işlemlerin başında gelir.

Cilt Gençleştirme hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

Mikrodermabrazyon Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Eğer ciltte açık yaralar, egzama ve uçuk varsa Microdermabrazyon işleminin ertelenmesi tavsiye edilir. Bunun sebebi, işlemden sonra deri yüzeyinde meydana gelecek mikro travmaların bu belirtileri yayması ve enfeksiyon riskini artırmasıdır.

Mikrodermabrazyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Mikrodermabrazyon işlemi alüminyum kristallerinin basınçlı bir sistem yardımıyla cilde uygulanması ve aynı anda geri vakumlanması ile ifade edilen işlemdir. Bu yöntemle cilt yüzeyindeki hasarlı hücrelerin hızla yok edilmesi hedeflenir.

Mikrodermabrazyon Ne İşe Yarar?

Bu işlem esnasında cilt yenilenmesini tetikleyen ve altta yenilenen dokunun hızlı şekilde cilt yüzeyine ulaşımı amaçlanır. Bu tip cilt gençleştirme, hafif yara izleri, renk değişiklikleri, güneş hasarları ve çatlakları tedavi etmek amaçlı kullanılır.

Cildin Yenilenmesi Ne Kadar Sürer?

Mikrodermabrazyon sonrası cildin tamamen eski haline dönmesi ortalama 2 ay kadar sürebilir.

Microdermabrasion Ne Demek?

Mikrodermabrazyon işlemi, cilt yüzeyini nazikçe zımparalamak, kalın ve pürüzlü dış tabakayı çıkarmak anlamına gelir ve bu işlemin pek çok yararı bulunur.

Mekanik Peeling Ne Demek?

Mekanik Peeling ya da diğer adı ile Dermabrazyon , uygulaması deri yüzeyindeki pürüzlü görünümü azaltmaya yönelik cildi zımparalama işlemidir. İşlem ile açılan yaraların iyileşmesiyle ortaya daha pürüzsüz, gergin ve taze bir deri tabakası ortaya çıkar.

Kimyasal Peeling Ne İçin Yapılır?

Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görüntüyü iyileştirmek amacıyla bir ya da birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile farklı derinliklerde kontrollü şekilde hasar oluşturarak sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını sağlayan işlemdir.

Mikrodermabrazyon Zararlı mı?

Mikrodermabrazyon'un yan etkisi var mıdır sorusu şu şekilde yanıtlanabilir; Mikrodermabrazyon anestezi yani uyutma ya da uyuşturma olmadan yapılabilen ağrısız, yan etkisi ve riskleri olmayan bir tedavi yoludur. İşlem sonrası hemen sonra kişi günlük aktivitelerine rahatlıkla dönebilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

cilt-catlaklarinin-tedavisi

Cilt Çatlaklarının Tedavisi

Cilt çatlakları ergenlik döneminde hızlı gelişen dokularda veya gebelik dönemlerinde …

Devamını Oku
lipofilling

Lipofilling

İçerik Güncelleniyor...…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?