Medikal Cilt Bakımları

Medikal Cilt Bakımları ilk olarak cilt analizleri ve cilt ihtiyaçlarının belirlenmesi ile başlamaktadır. İşlem basamaklarının belirlenmesinin ardından dermokozmetik ürünlerin yardımı ile cildin canlılığı yeniden kazandırılmaktadır. Bu ürünler aracılığı ile ciltte biriken yağlar, siyah noktalar ve özellikle makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine etki eden faktörler cilt üzerinden arındırılmaktadır.

Medikal cilt bakımlarının asıl amacı cilt problemlerinin profesyonel ürünler yardımı ile giderilmesi ve cilt sağlığının desteklenmesidir. Özellikle pek çok cilt probleminin başarılı bir şekilde çözümlenmesine yardımcı olmaktadır.

Medikal Cilt Bakımı Aşamaları

Cilt bakımına geçilmeden önce muhakkak bir cilt analizi yapılmaktadır. Yapılan analiz sonucunda cilt tipi ve cilt problemleri hakkında kesin bir değerlendirme yapılır. Bu değerlendirmeler doğrultusunda da uygulanacak profesyonel ürünler seçilmektedir. Ürünlerin seçimi sonrasında da Medikal Cilt Bakımları aşamasına geçilmektedir.

Cilt bakımının ilk aşamasında cildin temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle cilt tipine uygun tercih edilen ürünler aracılığı ile (süt ya da jel gibi) cilt arındırılmaktadır.

Siyah nokta, yağ ve makyaj atıkları gibi faktörlerden arındırılmış olan cilt temizlenerek bitkisel peeling aşamasına geçilmektedir. Bu aşama hücre yenilenmesini sağlamak ve aktive etmek amacı ile uygulanmaktadır. Medikal cilt bakımının bu aşamasında sağlıklı bir ortamın oluşturulduğu cilt üzerindeki ölü hücrelerden arındırılmakta ve hafif bir soyma işlemi yapılmaktadır.

Buhar terapisi işlemi cilt bakımının önemli bir basamağını oluşturmaktadır. Bu basamakta buhar terapi yöntemi ile cildin gözenekleri açılmaktadır. Gözenekleri açılan ve yumuşayan cilt üzerine yağ ve siyah nokta butonlarının uzaklaştırılması hedeflenerek yüksek frekanslarda dezenfekte işlemi yapılmaktadır. Bu işlem için vakum ya da komedon presler kullanılmakta ve cilt temizlenmektedir. Dezenfekte işleminin yapılmasının ardından cilde nemlendirici ve bakım maskeleri uygulanmaktadır. Böylece Medikal Cilt Bakımları sonlandırılır. Bu süreç içerisinde ihtiyaç halinde cildin özelliğine ve yapısına bağlı olarak ek bakımlar ya da tedaviler uygulanabilmektedir.

medikal-cilt-bakimi-nedir

medikal-cilt-bakimlari-nasil-uygulanir

Medikal Cilt Bakımı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt bakımı sonrasında özellikle her banyo sonrasında yüz ve vücut düzenli olarak nemlendirici kremler ile nemlendirilmelidir. Bu nemlendiriciler yüzün nemli olarak kullanıldığı anlarda tüm nemi içerisinde hapsetmektedir. Bu nedenle cildin sağlığı daha iyi bir şekilde korunmaktadır.

UV ışınlarının cilde vermiş olduğu hasarın en aza indirilmesi için özellikle güneşli yaz günlerinde yüksek faktörlü güneş koruyucularının ya da kremlerinin kullanılması gerekmektedir. Normal cilt tiplerinde ise foto yaşlanma ve hasarın önlenmesi için tedavi edici ürünlerden destek almaları önemlidir.

Kurutucu ve alkol bazlı ürünler cildin nem oranını düşürmekte hatta söküp atmaktadır. Bu nedenle cilt tipine uygun alkol içerikli olmayan ürünlerin kullanılması önemlidir. Özellikle krem bazlı sabunların kullanılmaması gerekir. Bunun yerine losyon şeklindeki suyu emen ve tutan nemlendiricilerin tercih edilmesi ve düzenli olarak kullanılması gerekir.

Medikal Cilt Bakımları sonrasında özel bakım yapılması gereken en önemli cilt tipi hassas ciltlerdir. Bu cilt tipleri çok kısa sürelerde tepkiler vermektedirler. Bu nedenle bakımlarının da özel olması gerekmektedir. Kırmızı lekeler, hızlı bir şekilde kızarma belirtileri ve ani ödemler özel bakımları gerektiren durumlardır. Hassas cilt tipleri Medikal Cilt Bakımları sonrasında yumuşak ve içeriğinde sabun olmayan likit bir temizleme sütü kullanmalıdırlar. Özellikle hyaluronik asit gibi ürünlerin bulunduğu nemlendiriciler ile sağlıklı sonuçlar elde edebilirler.

Medikal Cilt Bakımları Kaç Seanstır?

Medikal cilt bakımları düzenli olarak ayda maksimum iki kez yapılması gerekmektedir. Daha fazla yapılan bakımlar cilt ve cilt tabakası için zararlı olabilir. Hatta cilt dokusunun tahriş olmasına da yol açabilmektedir. Bu nedenle ayda bir ya da iki kez uygulanması sağlıklı sonuç alınması açısından yeterli bir sayıdır.

Normal seans aralıkları ise 30 – 45 gün aralığında olmaktadır. Cilt problemlerinin düzenli olarak giderilmesi ve cilt sorunlarının önüne geçilmesi için bu seans aralıkları içerisinde aksatılmadan yapılması önerilir. Medikal cilt bakımlarının her bir seansı ise genellikle ortalama olarak 45 dakika ya da 1.5 saat arasındadır. Bu işlemlerin süresi cilt tipine, cilt problemine, cildin ihtiyacın ve uygulanacak bakım yöntemine göre birbirinden farklılık göstermektedir.

medikal-cilt-bakimlari-fiyatlari

medikal-cilt-bakimi-faydalari

Medikal Cilt Bakımının Faydaları

Medikal cilt bakımının faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Medikal Cilt Bakımları kan dolaşımını hızlandırır.
  • Ciltteki konsinlerin arındırılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Cildin oksijen miktarının karşılanmasını sağlamaktadır. Böylece cansız ve solgun bir cilt taze ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmaktadır.
  • Cilt bakımı sonrasında cildin yağ dengesi düzenlenir ve aşırı yağlanma veya kuruluk gibi cilt sorunlarının önüne geçilmiş olmaktadır. Ayrıca cilt pullanması ve deri döküntüler gibi şikayetlerde de en aza indirilmektedir.
  • Derin ve fazla olmayan cilt lekelerini ve cilt izlerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Medikal bakımlar sonrasında cilt tonundaki farklar ve dengesizlikler giderilmektedir.
  • Yaşa bağlı olarak gelişen kırışıklıklar ve bu kırışıklıkların oluşum sürelerinin uzamasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kırışıklık oluşumunun önüne geçerek minimum düzeyde tutmaktadır. Bu nedenle kırışıklıkların önlenmesi ve oluşum sürecinin uzatılması için uzun medikal cilt bakım yöntemleri uzun yıllar boyunca etkin bir şekilde tercih edilmektedir.

    Bunlar da İlginizi Çekebilir

    dolgu-uygulamalari

    Dolgu Uygulamaları

    Dolgu uygulamaları çevresel faktörlerle, yaşla ve yerçekimi etkisi ile yüz bölge…

    Devamını Oku
    botoks

    Botoks

    Botoks ile birlikte kırışıklıklar ve derideki çizgiler geçici bir süreliğine yok edil…

    Devamını Oku

    Ne Aramıştınız?