Birçok kişide dirsekle koltuk altı arasındaki bölümde cildin sarktığı görülebilir. Kolun bu bölümünde yaşanan sarkmalar genellikle yaşlılık ya da çok fazla kilo vermiş kişilerde ortaya çıkar. Kolun altındaki sarkma görünümü estetik açıdan kişinin hoşuna gitmeyebilir. Sporla toplanması neredeyse imkansız olduğu için de kol germe yöntemi tercih edilir.
Kol Germe Estetiği (Brakioplasti) Nedir?
Brakioplasti olarak da adlandırılan kol germe estetiği yaşa ve kilo kaybına bağlı olarak gerçekleşen kol alt bölgesindeki deri sarkmasını yok etmek için uygulanan bir işlemdir. Koltuk altı ile dirsek arasında yer alan cildin sarkması nu estetik işlemle çözülür. Kollar açıkken yarasa kanadı görüntüsü oluşturan bu durum, kişiyi psikolojik açıdan rahatsız ettiği için brakioplasti yapılır. Brakioplastiye ek olarak cerrah uygun görürse liposuction da uygulanabilir. Eğer kişide sadece yağ fazlası varsa, ciltte sarkma yoksa yalnızca liposuction yapmak da yeterlidir.
Kol Germe Estetiği Neden Yapılır?
Her insanın zamanla birçok bölgesinde deformasyonlar meydana gelebilir. Yaşın ilerlemesi, kilo alıp vermeler, hamilelik ve çocuk doğurma gibi süreçler vücuttaki bozulmaların ortaya çıkmasında etkilidir. Bu tür bozulmalar kişide psikolojik olarak sıkıntılar yaratabilir. Öz güven eksikliği ve mutsuzluk getirilebilir. Durum böyleyse mevcut deformasyonlar sağlık açısından risk bulunmayan kişilerde estetik işlemlerle çözülebilir. Kol germe estetiği de bu işlemlerden biridir. Kol altındaki deri sarktığı için kolları kaldırınca ya da kolsuz giysiler giyince estetik olarak kötü göründüğünü düşünen ve mutsuz hisseden kişiler bu işlemi tercih eder. Kol germe estetiği kişinin kendini daha sağlıklı ve mutlu hissetmesine yardımcı olur.
Kol Derisi Neden Sarkar?
İnsan vücudunda en kolay sarkan ve deformasyonu en sık gözlemlenen bölge kol derisidir. Kas dokusunu saran deri zaman içinde gevşer ve dokudan uzaklaşır. Böylece sarkma dediğimiz görüntü ortaya çıkar. Genellikle kol derisinin sarkma nedenleri; ilerleyen yaş, kilo alıp verme durumu veya fazla kilo kaybı olabilir. Aynı zamanda genetik yatkınlığı olan kişilerde de bu bölgede sarkma oldukça sık gözlenir.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi
Ameliyattan önce kollar iki yana açılarak planlamalar yapılır. Kolun genel yapısını bozmayacak şekilde kesi açılacak yerler çizilir. Daha sonra derinin altındaki yağ dokusunun sarkması sebebine göre yöntem belirlenir. Kilo alıp verme durumundan oluşan bir sarkmaysa deri kalın olabilir. Bu duruma önce liposuction uygulanmasına karar verilir. Arından deriyi toparlayıcı olan cerrahi işleme geçilir.
Ameliyat öncesinde;
- En az bir hafta önce sigara ve alkol kullanımı kesilmeli
- Kan sulandırıcı ilaçların kullanımı durdurulmalı
- Herhangi bir enfeksiyon gelişmesi durumunda doktorla iletişime geçilmeli.
Kol germe ameliyatından önce hem işlemin nasıl gerçekleşeceğine doğru karar verilmeli, hem de ameliyatın başarılı olması için bu noktalara dikkat edilmesi önemlidir.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Özel mikrocerrahi cihazları kullanılarak yapılan kol germe ameliyatı, cilde küçük kesiler açılarak yapılır. Dirsek içinden ya da koltuk altından kesiler aracılığıyla fazla deriler alınır. Deri altında fazla yağ bulunursa liposuction uygulanır ya da ameliyat sırasından direkt kesilerden çıkarılır. İşlem bittikten sonra kesi açılan yerlere ise estetik dikiş yapılır.
Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
İşlemin uygulandığı bölgeye ve kişiye göre ameliyat süresi genellikle değişir. Genel veya lokal anesteziyle yapılan kol germe ameliyatı ortalama olarak 1-2 saat sürer. Ameliyat yapıldığı gün taburcu olunabilir. Tercihe göre 1 gün hastanede gözetim altında da kalınabilir. Ameliyattan 5-6 gün sonra eski rutine dönülebilir. Yaklaşık birkaç ay sonra ise spor ve egzersiz yapılabilir.
Bacak Estetiği hakkında bilgi almak için tıklayınız.