Kılcal Damar Tedavisinde Uygulanan Yöntemler

Kılcal damarlar vücudumuzun pek çok bölgesini sarmaktadır. Bu sebeple yüz başta olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde kılcal damarların şişmesi ile ortaya çıkan kızarıklık, estetik olarak görünümü bozmaktadır. Bunun yanı sıra kılcal damarların oluşturduğu görüntü, kişileri psikolojik olarak da olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak günümüzde gerek bilimsel çalışmaların gerekse de teknolojik gelişmelerin yaşanması sonucunda kılcal damar rahatsızlığının tedavisi bulunmaktadır.

yuzde-kilcal-damar-tedavisi-izmir

kilcal-damar-tedavisi

Yüzde Görülen Kılcal Damar Çatlaması Nedir?

Yüz bölgesinde yer alan kılcal damarların deri yüzeyine yakın olanları genişler ve görünür hale gelir. Bu duruma yüzdeki kılcal damar çatlaması adı verilir. Bu durum en çok çenede, burun kenarlarında ve yanaklarda görülmektedir. Yüzde görülen kılcal damar çatlaması, özellikle de kadınları rahatsız etmektedir. Gençlik ve güzelliğin gerekliliği olan lekesiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olma durumunun önüne geçmesi nedeni ile günümüzde birçok kadın yüz bölgesinde kılcal tedavisine başvurmaktadır.

Yüzde Ortaya Çıkan Kılcal Damarlar Kimlerde Görülür?

Yüzde ortaya çıkan kılcal damar rahatsızlığı ülkemizde çoğunlukla görülmektedir. Bu rahatsızlık çocuklarda bile yaklaşık olarak %2 oranında görülebilmektedir. Kılcal damar rahatsızlığı genel olarak açık tenli insanlarda görülmektedir ve bu rahatsızlık 0,1 – 1 mm çapındaki kılcal damarların artması sonucu ortaya çıkmaktadır.

Bunun dışında bazen de cilt beni olarak ortaya çıkar ve büyümeye devam etmektedir.

Kılcal damarların sıklıkla açığa çıktığı kişiler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Aşırı sıcakta çalışan kişiler. (döküm ocağı, fırın vb)
  • Sağlıksız koşulları bulunan ve havalandırma açısından yetersiz olan salonlarda spor ve egzersiz yapan kişiler.
  • Sivilce ve akne problemi olan kişiler.
  • Peeling ya da maske uygulamalarını bilinçsiz yapan kişiler.
  • Kortizon kullanan kişiler.
  • İp ya da ağda uygulaması sonucunda cildi hasara uğrayan kişiler.
  • Romatizmal hastalıkları bulunan kişiler.
  • Alkol ve sigara tüketen kişiler.

Yüzdeki Kılcal Damarlar Neden Ortaya Çıkar?

Yüz bölgesinde yer alan kılcal damarlar genel olarak güneş ışınlarının verdiği hasarlar sonucu, hassas cilt yapısına sahip olunması sonucu, aşırı östrojen, kronik kortizon kullanımı, rozase hastalığı sonucu, travma, metabolik ve romatizmal hastalıklar sonucu ve ayrıca genetik rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Yüzde Ortaya Çıkan Kılcal Damarlar Nasıl Tedavi Edilir?

Yüz bölgesinde meydana gelen kılcal damarların tedavi sürecinde geçmişten bugüne kadar pek çok farklı yöntem denenmiş ve kullanılmıştır. Geçmişte kullanılan bazı lazer tedavileri, elektrik cerrahisi ve buz tedavileri başarılı olamamıştır. Ayrıca bu tedaviler ciltte leke ve iz bırakması sebebiyle günümüzde kullanılmamaktadır. Günümüzde ise kılcal damar tedavisi lazer yöntemi ve ışık tedavisi ile başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

Yüzde Ortaya Çıkan Kılcal Damar Tedavisinde Kullanılan Lazerler Hangileridir?

Kılcal damar tedavisinde kullanılan ve tedavide başarılı olan lazerler şu şekilde sıralanabilir:

  • KTP Lazer
  • 532 NM
  • IPL
  • Pulsed Dye Lazer 595 nm-585
  • Long Pulsed Nd:YAG Lazer 1064 nm

Lazerle Kılcal Damar Tedavisinde Lazerler Nasıl Etki Eder?

Kılcal damar tedavisinde kullanılan lazer teknolojisi damar içerisinden geçen ve kanda bulunan oksihemoglobin maddesini etkileyerek tedavi sağlamaktadır. Oksihemoglobin maddesi kanda yoğun olarak bulunur ve lazerin etkisi ile ısınır. Bu şekilde ısınan ve zarar gören damar yapısı zamanla kaybolacaktır. Damarların genişlemesi sonucu içerisindeki kan miktarı ve oksihemoglobin miktarı daha fazla olacaktır. Bu sebeple kalın olan damarlar ince damarlara göre lazer kılcal damar tedavisinden daha kolay etkilenmektedir.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır ve Kaç Seans Sürer?

Lazerle kılcal damar tedavisinde sonuç ve seans süresi; kılcal damarın cinsi, yerleşimi, kalınlığı ve nedenine göre şekillenmektedir. Örümcek beni olarak da adlandırılan spider anjiom türü kılcal damar tedavisi genel olarak bir veya iki seansta tedavi edilir. Fakat kılcal damar tedavisi genel olarak dört ila altı seans arasında tedavi edilmektedir. Yüz bölgesinde ortaya çıkan kılcal damar tedavisi ise üç seansta tedavi edilmektedir. Bu süreçte birkaç seans sonunda tedavinin süreci daha da belirginleşmiş olur. Burun kenarında ortaya çıkan kılcal damarların tamamen geçmesi değil de hafiflemesi gerektiği bilinmelidir. Çünkü burun kenarında yer alan kılcal damarların lazerle tedavi edilebilmesi için uzun seans süreleri gerekir.

kilcal-damar-tedavisi-kac-seans-surer

lazerle-kilcal-damar-tedavisi

Lazerle Kılcal Damar Tedavisinden Sonra Ciltte Herhangi Bir Yan Etki Ortaya Çıkar mı?

Kılcal damar tedavisi lazer cihazları ile yapıldıysa sonrasında yüzde hafif bir pembelik ortaya çıkabilir. Bu pembeleşme genel olarak 12 saat içerisinde geçer. Fakat tedavi edilen kılcal damarların sayısı fazla ise hafif bir ödem oluşması olabilir. Oluşan bu ödem 12 saat içerisinde kaybolur. Lazerle kılcal damar tedavisi yaptırdıysanız mutlaka güneş koruyucu kullanmanız gerekmektedir. Güneş koruyucu kullansanız bile yaz aylarında özellikle güneş en dik konumunda dışarıya çıkacaksanız mutlaka şapka kullanmalı ve mümkün mertebe gölge olan yerlerde bulunmaya özen göstermelisiniz.

İzmir Kılcal Damar Tedavisi

İzmir kılcal damar tedavisi alanında gelişmiş imkanlara sahip bir şehirdir. İzmir kılcal damar tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için +90 232 464 23 30 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

iyi-huylu-benler

İyi Huylu Benler

Derideki herhangi bir anormal gelişime "deri lezyonu" adı verilir. Bu lezyonlar,…

Devamını Oku
lazer-teknolojimiz

Lazer Teknolojimiz

Özel Esmira Polikliniğinde hastalarımıza teknolojik olarak gelişmiş lazer desteği ve …

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?