Kavitasyon kelime anlamı olarak boşluk oluşturma anlamına gelmektedir ve halk arasında bölgesel zayıflama olarak bilinmektedir. Selülit ve bölgesel yağlanma tedavilerinde cilt üzerinden uygulanabilen ultrasonik ses dalgalarını kullanarak bölgesel yağlanmada ve selülitte tedavi seçeneği sunan cerrahi olmayan non invazif bir işlemdir.
İçindekiler
- Kavitasyon Nedir?
- Kavitasyonun Uygulama Amacı Nedir?
- Kavitasyon Tedavisi Sonrası Sonuç Nasıl Olmaktadır?
- Kavitasyon İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?
- Kavitasyonun Avantajları Nelerdir?
- Kavitasyonun Riskleri Nelerdir? Zararı Var mıdır?
- Kavitasyon Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?
- Kavitasyon İşlemi Kimlere Uygulanmaz?
- Kavitasyon İşleminden Sonra Sarkma Olur mu?
Ultralipo kavitasyonda 2 ana başlık vardır. Bunlardan bir tanesi, kavitasyon etkisi yaratan 40 kHz frekanslı US dalgaları ile yağlanmayı azaltan başlık, diğeri 3 MHz frekanslı klasik başlık ile selülit görünümünü azaltan ve sıkılaşma sağlayan başlıktır. Bu iki başlığın bir arada olması, sonucun daha iyi alınmasını sağlar.
Kavitasyon Nedir?
Kavitasyon, bölgesel yağlanma ve selülit ile ultrasonik ses dalgalarını kullanarak savaşır. Kavitasyon, cerrahi bir incelme yöntemi değildir.
Kavitasyon işleminde cilt yüzeyine ultrasonik ses dalgaları yayılır ve bunun sonucunda yağ dokusuna bağlı hücre sıvısında ani basınç değişiklikleri meydana gelmektedir. Kavitasyon işlemi; öncelikle yağı sıvılaştırır, hücre duvarlarını tahrip eder ve bunun sonucunda yağların yapısını bozmaktadır.
Kavitasyon işleminin ilk seansında 2-8 cm arasında bir incelme söz konusudur. Fakat bu incelmenin kişiden kişiye ve yağlı bölgenin kalınlığına göre değiştiğini söylemek mümkündür.
Kavitasyon uygulamasını desteklemek amacıyla hastanın bol miktarda su içmesi ve yağsız diyet uygulaması önerilmektedir.
Kavitasyonun Uygulama Amacı Nedir?
Kavitasyon; sırt, karın, bel, göbek, kalça ve kol bölgelerinde mevcut olan yağları eritmek ve kişideki selülit görünümünü azaltmak amacıyla kullanılmaktadır. Bunlara ek olarak kavitasyon makinesinin bir faydası da güçlü ultrason dalgalarının cildi sıkılaştırmasıdır.
Kavitasyon Tedavisi Sonrası Sonuç Nasıl Olmaktadır?
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kavitasyon işleminin başarısı birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir.
Bu faktörler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:
- Yağın ne kadar süredir var olduğu
- Yağın yapısının ne kadar yoğun ve kalın olduğu
- Lenf dolaşımının durumu
Kavitasyon işleminde kalın, yoğun ve olgunlaşmış yağlar, olgunlaşmamış yağlara göre daha zor eritilmektedir. Ayrıca doktorun önerilerine uymak da tedavinin başarısını olumlu etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.
Kavitasyon işlemi öncesi ve sonrasında hastanın ölçüleri alınmaktadır. Bunun sonucunda 2-8 cm arasında bir incelme görülmektedir.
Kavitasyon İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?
Öncelikle uygulama öncesinde hastanın 2,5 litre kadar su içmesi gerekmektedir. Bu işlem, kavitasyon sonrası da aynı şekilde tekrar edilmektedir. Bu noktada bol su içmenin amacı, eritilen yağların vücuttan sağlıklı bir şekilde atılabilmesidir.
Kavitasyon işlem, haftada bir veya iki seans olarak uygulanmaktadır. Söz konusu bu işlem toplamda 8-16 seans aralığında sürmektedir. Her seans ortalama olarak 40 dakika sürmektedir. Kavitasyon sürecinin işlenişi, kişiden kişiye göre değişmektedir.
Kavitasyonun Avantajları Nelerdir?
Kavitasyonun avantajları aşağıdaki gibidir:
- Güvenli bir işlemdir.
- İşlem esnasında ağrı veya acı hissedilmez.
- Non invazivdir yani cerrahi işlem gerektirmez.
- Selülit görünümünün azalması ve yağların eritilmesinde oldukça etkilidir.
- Kullanım rahatlığı hastalar tarafından memnun edici düzeydedir.
- Tüm seanslar tamamlandıktan sonra kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.
Kavitasyonun Riskleri Nelerdir? Zararı Var mıdır?
Kavitasyonun zararları oldukça nadir görülmektedir. İşlem sonrası birkaç saat ciltte kızarıklık veya tahriş oluşabilmektedir. Doktorunuzun önerilerine uymanız kavitasyon tedavi sürecini en az risk ile atlatmanızı sağlayacaktır.
Kavitasyon Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?
Kavitasyonun ilk seansından sonra bile fark edilebilir ölçüde değişim görülebilmektedir. Seanslar tamamlanınca tam anlamıyla sonuç belli olmaktadır.
Kavitasyon İşlemi Kimlere Uygulanmaz?
- Gebe,
- Yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalığı, kanser, epilepsi rahatsızlıkları olan,
- Çok yüksek veya çok düşük kan basıncı olan kişilere kavitasyon işlemi önerilmemektedir.
Kavitasyon İşleminden Sonra Sarkma Olur mu?
Kavitasyon yani bir diğer adı ile bölgesel zayıflama, cilt üzerinde sıkılaştırıcı etkiye sahip bir işlemdir. Kişinin kavitasyon işlemi öncesinde uyguladığı diyet veya diğer kilo verme çabaları sonrasında bazı sarkmalar oluşabilmektedir. Kavitasyon, sarkma oluşan bölgelerin sıkılaşmasında rol oynamaktadır.