Dolgu uygulamaları çevresel faktörlerle, yaşla ve yerçekimi etkisi ile yüz bölgesinde uygulanan derin kırışıklıklar, yüzeysel kırışıklıklar, dudak bölgesine ve elmacık kemiği bölgesine hacim kazandırma ve kırışıklık giderme amacıyla kullanılır.
Botulinum Toksini ile kombine edildiğinde sonuçları daha iyi olmaktadır.
Uygulamalar, kişinin sosyal hayatını etkilemez, işlem sonrası hemen etkisi görülür. Özel bir bakıma ihtiyaç yoktur. Dolgu maddeleri en çok, burundan dudak kenarına uzanan çizgilere(nasolabial oluk), alt dudak kenarından aşağı inen çizgilere (marionette çizgileri), dudak üstündeki kırışıklıklara, dudak kenarındaki konturlara, derin sivilce izleri ve yara izlerine, dudak bölgesine hacim kazandırmada ve elmacık kemiği ve yanak bölgesinde kullanılır. Ayrıca cilde nem kazandırmak amacıyla düşük molekül ağırlıklı dolgular tüm yüze uygulanabilir.
Dolgu maddeleri kişinin kendi yağından hazırlanabilir ve bu bölgelere yağ enjeksiyonları yapılabilir. Küçük bölge uygulamalarında çok pratik değildir. Hastane ortamı gerektirir. Sentetik dolguları uygulama süresi kısa olması ameliyathane gerektirmemesi, fiyat avantajı olarak daha çok tercih edilir. Sentetik dolgu maddeleri günümüze kadar çok çeşitli şekillerde ve formlarda üretilmiştir. Kolajen, sıvı silikon, poliglikolik asit gibi bu formların kalıcılıkları uzundur. Ancak bazıları hayvansal kökenli olduğundan yapıldıktan sonra oluşturdukları alerjik reaksiyonlardan dolayı günümüzde çok tercih edilmezler. En çok tercih edilen dolgu maddesi, hyalüronik asit dediğimiz dolgu maddesidir. Doğal şeker formunda polisakkarit yapıda olan bu madde vücudumuzda da doğal olarak bulunur. Bu maddelerin hücre bölünmesi eklem kayganlığını sağlaması cildi gergin tutması gibi önemli görevleri vardır.
Hylüronik asit ağırlığının bin katı kadar su tutma özelliğine sahiptir. Enjekte edilen yerde şeklini uzun süre koruyabilir. Alerji testi gerekmez. 6-12 ay kadar kalıcılıkları vardır. Diğer dolgu maddeleri kalsiyum hidroksi apatit maddedir. Bu da 12-18 ay kalıcılık sağlar. Daha çok gülme çizgisi (nasolabial bölge), elmacık kemiği bölgesi, el gençleştirmede kullanılır. Yoğun bir dolgu maddesi olduğu için dudak dolgunlaştırmada uygun değildir. Hamilelerde uygulanmaz.
Dolgu Uygulaması Nedir?
İleri yaş ya da çevresel faktörler ile ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinin onarımı için uygulanan hyalüronik asit bazlı uygulamadır. Dolgu uygulamaları genellikle mimik çizgilerin, derin kırışıklıkların tedavisi için ve bununla birlikte yüz hatlarını yeniden şekillendirmek için uygulanan bir yöntemdir. Etkisi uygulama sonrasında hemen görülebilmesi ve uygulama aşamasının oldukça konforlu olması sebebi ile büyük önem taşımaktadır.
Dolgu Uygulamaları Nelerdir?
Dolgu uygulamaları insan dokusu ile birebir uyumlu maddelerden elde edilmektedir. Biyolojik dolgu uygulamaları olarak da tanımlanan bu maddeler üç farklı şekildedir;
- Mikro lipoinjeksiyon: yağ transplantasyonu olarak da tanımlanan bu uygukamada hastanın vücudundan alınan yağ moleküllerinin hazırlanarak elde edilmesidir. Genellikle hastnın karın, uykuk ya da kalçasından alınan yağ molekülleri genellikle dudak çevresinde ve yanak çöküntülerinin onarımı için uygulanmaktadır.
- Kollajen: Genellikle sığırdan elde edilen kollajen insan vücuduna enjekte edildiğinde bağışıklık sistemi tarafından reddedilerek şişlik açığa çıkarmaktadır. Böylece kırışıklıklar yaklaşık birkaç ay gizlenebilmektedir.
- Doku kokteyli: Yüz ve karın germe ya da meme küçültme ameliyatları sırasında vücuttan çıkarılan dokuların belirli bir karşımından elde edilen maddedir. Diğer uygulamaları oranla daha etkili ve kalıcı bir yapısı bulunmaktadır.
Vücudun Her Bölgesine Dolgu Uygulanır mı?
Dolgu vücudun her bölgesine uygulanabilmesi ile birlikte genellikle;
- Dudak dolgunlaştırma amacı ile
- Derin yara ve akne izlerinin giderilmesinde
- Yanak ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde
- Gözaltında bulunan çöküntülerin onarılmasında uygulanmaktadır.
Dolgu Uygulaması Sonrası Şişlik Olur mu?
Dolgu işlemi sonrasında ödem ve şişlik oluşabileceği için uygulama sonrasında tüm gün dinlenmek gerekmektedir. Aynı zamanda doktorun bilgisi olmadan herhangi bir kozmetik ürün kullanılmaması gerekmektedir. Hamam ya da sauna gibi buharın yoğun olduğu alanlarda bulunulmamalıdır.
Cilt bakımı, kaş aldırma ya da saç boyatma gibi bakım yöntemlerinin en az 1 hafta sonra uygulanması önerilmektedir. Diş tedavisi olacak kişilerin mutlaka uygulama öncesinde yaptırması gerekmektedir.
Yüz üstü yatılmaması, kullanılacak güneş koruyucu kremlerin doktor kontrolünde uygulanması ve alkol tüketilmemesi de dolgu uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.
Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Dolgu uygulamaları uygulanacak olan bölgeye ve miktarına bağlı olarak süresi değişkenlik göstermektedir. Ancak ortalama 15 ila 45 dakika sürmektedir. Uygulamanın kalıcılığı ise hastanın yaşam tarzına ve uygulanacak dolgu malzemesine göre değişkenlik göstermektedir.
Dolgu uygulamasının ortalama kalıcılık süresi ise 9 ila 18 ay sürmektedir.
Dolgu İle Botoks Aynı Anda Uygulanabilir mi?
Günümüzde özellikle birçok kadın yüz hatlarının şekillenmesini ve genç bir görünüme sahip olmak istemektedir. Bununla birlikte birçok farklı yöntem arasında hangisinin uygulanması gerektiği konusunda kararsız kalmaktadır.
Botoks ve dolgu uygulamaları birbirlerine hem uygulanış hem de kazandırdıkları etki bakımından büyük benzerlik göstermektedir. Ancak her ikisinin de uygulama alanları farklıdır. Dolgu uygulamaları kırışıklık tedavisi olarak karşımıza çıkarken botoks uygulaması ise çok daha dinç bir yüz görünümü oluşturmada etkindir.
Her iki uygulama da alanında tecrübeli ve uzman doktorlar tarafından birlikte gerçekleştirilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Dolgu Uygulaması Fiyatı
Dolgu uygulaması fiyatları kullanılacak dolgu materyaline bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıntılı bilgi için 0 232 464 23 30 numaralı telefonu arayabilirsiniz.