Dolgu

Dolgu, estetik yöntemler arasında en sık başvurulan işlemlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Öncelikle yaşlanma oldukça doğal bir süreçtir. Çeşitli faktörler ile birlikte tüm vücutta etkisini göstermektedir. En çok da yüz bölgesinde kendini göstermektedir. Yaşın ilerlemesinin yanı sıra sigara kullanımı gibi nedenler de cildin daha hızlı yaşlanmasına neden olur ve cilt altı yağ tabakasını azaltmaktadır. Ciltte meydana gelen yaşlanma belirtileri ile birlikte sarkmalar ve kırışıklıklar oluşmaya başlamaktadır.

Dolgu yöntemi ile birlikte yaşlanma ve diğer etkenlerden dolayı meydana gelen kırışıklıklar ve sarkmalar giderilmektedir. Çok sık başvurulan yöntemlerden biri olan dolgu ile cilt daha genç ve diri bir görünüme kavuşturulmaktadır. Estetik bir görünüm elde edilmektedir.

dolgu-fiyatlari

dolgu-nedir

Dolgu Nedir?

Dolgu Nedir? Cilt zamanla canlılığını ve elastikiyetini kaybetmektedir. Bu durum ise hem yaşlanmanın hem de diğer faktörlerin etkisi ile birlikte ortaya çıkmaktadır. Sarkmalar, izler, kırışıklıklar oluşum göstermektedir. Cilt dokusuna hacim vermek ve şekil vermek amacıyla dolgu işlemi uygulanmaktadır. Bu yöntem kalıcı veya geçici olarak uygulanabilmektedir. Aynı zamanda yarı kalıcı olarak da uygulanabilen bir işlemdir.

Dolgu malzemeleri ile kırışıklık oluşan noktalara, şekil verilmek istenen kısımlara enjekte gerçekleştirilmektedir. Fakat öncesinde bu noktalar oldukça dikkatli bir şekilde incelenmektedir. Liflerde meydana gelen bozulmalar ve çökmelerin giderilmesi için cilt desteklenmektedir. Ortalama 20 ile 30 dakika içerisinde işlem bitirilmektedir. Böylelikle kırışıklıklar ve sarkmalar giderilmektedir.

Dolgu Nasıl Yapılır?

Dolgu Nasıl Yapılır? Bu işlem gençleştirme ve kırışıklıkları gidermek amacıyla gerçekleştirilmektedir. Ciddi bir estetik operasyondur ve kısa süre içerisinde bittiği gözlemlenmektedir. Hastanın çok kısa bir süre çok daha genç görünmesine neden olmaktadır. İşlem cilt altına uygulanmakta olan basit bir enjeksiyon olarak da tanımlanabilmektedir. İşlem gerçekleştirilmeden önce bölgeye lokal anestezi uygulanmaktadır.

İşlemin uygulanacağı bölgeye bağlı olarak süre değişim göstermektedir. Fakat en fazla 30 dakika içerisinde bitirilmektedir. Bir yıl ile dört yıl arasında kalıcılık sağlamakta olan bir yöntemdir. Oldukça etkilidir ve daha sonra yeniden yaptırılabilmektedir. Kişinin yaşlanma belirtilerini yok etmekte daha genç ve estetik görünmesine olanak sağlamaktadır.

Dolgu Çeşitleri Nedir?

Dolgu çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Hyalüronik asit, geçici bir dolgu yöntemidir ancak çok sık tercih edilmektedir. Hayvansal değildir ve FDA onaylı bir yöntemdir. Güvenilir ve doğaldır. Cilde nem ve elastikiyet kazandırmakta olan bir yöntemdir.
  • Polikaprolaktin, yarı kalıcı bir yöntemdir. 1 ile 4 yıl arasında kalıcılık sağlamaktadır.
  • Kalsiyum hidroksiapatit, yarı kalıcı dolgular arasında yer almaktadır. İçerisinde ise mikro tanecikler ve jel bulunmaktadır. Kalsiyum ve fosfat içermektedir. Bu içeriğinden dolayı uzun süre kalıcılık sağlamakta olduğu gözlemlenmektedir.
  • Polilaktik asit, yarı kalıcıdır. Mimikler dondurulmadan ya da sınırlandırılmadan kolajen üretimi sağlanmaktadır. Etkisi ortalama 1,5 yıl süren bir işlemdir. Eğer tekrarlanır ise daha uzun süre kalabilmektedir.

dolgu-cesitleri

dolgu-nasil-yapilir

Dolgu Zararlı mıdır?

Dolgu Zararlı mıdır? Kalıcı yüz dolguları işlem sonrasında yok edilememektedir. Cerrahi işlemler ile dışarı alınması gerekmektedir. Silikon, en eski dolgu malzemelerinden biridir. Fakat bu malzeme enfeksiyon gibi durumları oluşturabilmektedir. Kullanımı daha az tercih edilmektedir. Bunun dışında bir zararı bulunmamaktadır. Fakat hastanın durumuna bağlı olarak bazı yan etkiler kendini gösterebilmektedir. Bu yan etkiler kişinin durumuna bağlı olarak kişiden kişiye değişim göstermektedir.

Dolgu çeşitleri arasından hastaya en uygun olanın uygulanması gerekli görülmektedir. Böylelikle daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Hastanın daha genç bir görünüme kavuşması sağlanmaktadır. Aynı zamanda kırışıklıkları ve sarkmaları giderilebilmektedir. Uygulama öncesinde detaylı bilgi alınması ve uygunluğunun belirlenmesine önem verilmesi gerekmektedir.

Botoks hakkında bilgi almak için tıklayın.

Dolgu Uygulaması Nerelerde Kullanılır?

Dolgu uygulaması; dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiklerini belirginleştirme, çene hattını netleştirme, derin sivilce ve yara izleri, gözaltı çöküklüğü veya gözaltı torbaları ve dudak kenarlarından inen ince çizgiler üzerinde başarıyla uygulanmaktadır. En çok tercih edilen dolgu uygulaması ise dudak dolgunlaştırmadır.

Dolgu Uygulaması Sırasında Acı Hissedilir mi?

İşlemden önce bölgeye anestezik krem uygulanmaktadır. Bu sayede işlem sırasında herhangi bir acı ve ağrı hissi duyulmamaktadır.

Dolgu Uygulamasında tedavi süresi ne kadardır?

Seans ortalama 15 ile 30 dakika arasında sürmektedir. Kişi uygulamadan hemen sonra normal hayatına dönebilmektedir.

Dolgu Uygulamaları Botoks İle Birlikte Uygulanabilir mi?

Dolgu uygulamaları botoks ile birlikte uygulanabilmektedir. Hatta botoks ile birlikte uygulandığında çok daha etkili ve kalıcı olmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

oksiterapi

Oksiterapi

İçerik Güncelleniyor...…

Devamını Oku
hyaluronik-asit-ile-dolgu-uygulamalari

Hyalüronik Asit ile Dolgu Uygulamaları

Yıllar geçtikçe vücudumuz eski genç ve diri görünümünü kaybetmeye başlar. Yaşlanmanın…

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?