Dermaroller silindir bir tambur üzerinde dizilmiş son derece özel olarak hazırlanmış 192 adet iğneden oluşmaktadır. 0,5mm – 2,5mm arasında iğne uzunlukları vardır. Bunların hangi boyutunun seçileceği hangi tedavide kullanılacağına uzman doktor karar verir.
Dermaterapi Nasıl uygulanır?
Silindirik dermaroller tamburunun üzerindeki iğneler problemin cinsine göre seçilir. Cilt yüzeyine yarım saat kadar işlem öncesinden anestezik etkili krem (EMLA) uygulanır. Sonrasında cilt temizlenir. Steril ortamda yıldız varı olacak şekilde çok bastırmadan dermaroller cilt üzerinde gezdirilerek mikro kanallar açılır. Noktasal kanama olması beklenen etkidir. Açılan mikro kanallar yardımıyla cilt altı dokuda oluşan minimal travma iyileşme sürecini başlatır. Fibroblast aktive olur. Kollajen ve elastin sentezlenir. Ciltte gevşeklik ve ince kırışıklıklar, lekeler veya akne izleri varsa bunlar tedavinin her seansında azalma ile gider.
İşlem tamamlandıktan sonra mikro kanallar daha açıkken özel büyüme faktörleri, kök hücreler içeren serumlar problemin cinsine göre doktor tarafından cilt altına geçişi hızlandırmak ve tedavinin etkinliğini arttırmak için sürülmelidir. İşlemden sonra ciltte 1-2 gün süren kızarıklık oluşur. Bu dönemde güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Dermaterapi Kaç seans yapılmalıdır?
Problemin kaynağına, derecesine göre 6-8 seans uygulanabilir. Seans araları 0,5mm’lik başlık ile yapılırsa haftada bir, 1,5mm üzerinde 15 günde bir önerilir.
Dermaterapi Hangi tedavilerde önerilir?
Antiaging, leke tedavilerinde, akne skarlarında, geniş porlu cilt yapısının sıkılaştırılmasında, cilt çatlaklarında kullanılabilir.
Dermaterapi Avantajları;
Kullanımı güvenlidir. Tedavi sonrası özel bakım gerektirmez ve günlük hayatlarına devam edebilirler.
Cilt Lekelerinin Tedavisi hakkında bilgi almak için tıklayın.
Dermaterapi işlemi vücudun yaşlanma belirtileri ve doku kaybı semptomları gösterdiği bölgelerde kolajen üretimini desteklemek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Dermaroller uygulaması saç dökülmesinin olduğu yerlere uygulandığında bölgedeki kan dolaşımını arttırdığı için saç uzamasını hızlandırabilir. Dermaroller mikro yaralarla cilt yenilenmesinin desteklendiği güvenli bir uygulamadır ve maliyeti pek çok uygulamayla kıyaslandığında daha düşüktür. Dermaroller cerrahi bir işlem uygulanmadan etkili sonuç alınabilen bir yöntemdir, cilt kendisini yeniler, kolajen üretimi desteklenir ve cilt dolgun, canlı bir görünüm elde eder. Dermaroller cildinde egzama, tahriş, açık yara ve benzeri problemler olan kişilere uygulanmaz. Ayrıca şeker hastalığı olan, şiddetli hipertansiyonu olan kişilere siğil ve mantar rahatsızlığı olan kişilere de uygulanmaz.Dermaterapi Nedir?
Dermaroller Saç Çıkarır mı?
Dermaroller Tehlikeli mi?
Derma Roller Gerçekten İşe Yarıyor Mu?
Dermaroller Kimlere Uygulanmaz?