Cilt Gençleştirme

Cilt gençleştirme, gelişen lazer tedavisi ile mümkündür. Lazer tedavisi, son yıllarda dermatolojik uygulamaların vazgeçilmez teknolojik enstrümanı haline gelmiştir. Lazer tedavisi, cilt gençleştirme uygulamalardan birisidir. Kliniğimizde estetik cerrahımiz detaylı cilt analizi yapmaktadır. Hangi lazer çeşidinin size uygun olduğu saptanır. Fotoğraf çekimi yapılarak öncesi ile sonrası kıyaslanabilmektedir. Cildinizdeki değişimi objektif olarak görmeniz sağlanır.

Lazer ışınları ciltteki güneş lekelerini, yaşlılığa bağlı lekeleri ve ölü, hasarlı hücreleri ortadan kaldırır. İnce kırışıklıkları yok eder. Sivilce izlerini iyileştirir. Sigaraya bağlı oluşan dudak çizgilerini iyileştirir.

Lazer ışını istenilen doz ve derinlikte uygulanabilir. Lazer tedavisi, cilt gençleştirmede oldukça güvenli bir yöntemdir. Yan etkisi yok denecek kadar azdır. İşlem çok kısa sürede uygulanabilir. Örneğin, tüm yüze 15-20 dakika kadar kısa bir sürede uygulanabilir.

Amerika’da bu yönteme öğle arası estetiği denilmektedir. Cilt gençleştirme işleminden hemen sonra işinize dönebilirsiniz. İşlem ağrısızdır. 4-6 seansta bariz bir gençleşme ortaya çıkar.

Seans aralıkları ortalama 3 haftadır. Kolajen doku cildin sıkılığını sağlayan en önemli maddedir. Lazer ciltteki eskimiş ve yıpranmış kollajen dokuyu yok ederek yeni kollajen doku oluşumunu uyarır. Oluşan genç kolajen doku cildin sıkılaşmasını ve kırışıklıkların azalmasını sağlar. Lazer ışını gençleştirme tedavisinde sadece yüzeysel deri tabakalarına gönderilir. Işın, derideki kahverengi güneş, sivilce ve yaşlılık lekelerini ortadan kaldırır. Ölü cilt hücrelerini temizler. Cilt bu hücrelerin yerine yeni hücreler yapar. Ciltteki incelme düzelir ve kılcal damarlar ortadan kalkar. Bu sayede pürüzsüz daha elastik yeni yumuşak bir cilt oluşur.

cilt-genclestirme-nedir

cilt-genclestirme-yontemleri-nelerdir

Cilt Yaşlanmasının Sebepleri

Cilt yaşlanmasının bilinen iki sebebi vardır:

  • Kişinin kendisine ait ya da genetik faktörler
  • Özellikle güneş gibi çevresel faktörler

Genetik yaşlanma;

Cilt yaşlanması aslında doğuştan itibaren başlar. Yirmili yaşların sonlarından itibaren görünür hale gelen doğal bir süreçtir. Ciltteki kollajen ve elastin yapımı yavaşlar. Yaşlanma sürecinde ciltteki ölü hücrelerin yerine yeni hücrelerin yapımı azalır.

Genetik yaşlanmanın bulguları şunlardır;

  • İnce cilt kırışıklıkları
  • Ciltte incelme
  • Cilt altı yağ dolusunda azalmaya bağlı olarak boyun, el, yanak, göz çukurunda cilt sıkılığının ve elastikiyetinin kaybolması
  • Kemik erimesi sonucu kemiklerde küçülme ve buna bağlı ciltte sarkma
  • Ciltte kuruma bazen kaşıntı
  • Terlemede azalmaya bağlı cildin yeterince korunamaması
  • Tüylerde beyazlama
  • Tüy kaybı
  • İstenmeyen tüylerde artış
  • Tırnakta incelme ve tümsekleşme

Bu sürecin hızını genetik yapımız belirler. Örneğin bazı kişilerde saç beyazlaması 20'li yaşlarda bazılarında 40'lı yaşlarda gözlenir.

Çevresel faktörler;

Normal yaşlanma sürecini çevresel faktörler hızlandırmaktadır. Bu faktörlerden en önemlisi güneştir. Diğer çevresel faktörler; kaş çatma, alın kırıştırma gibi tekrarlayan yüz mimikleri, gebelik süreci ve doğum, uyku pozisyonu ve sigara olarak sıralanabilir.

Güneş;

Güneş altında kısa bir süre bile korunmasız kalmak ciltte fark edilir olumsuz değişikliklere sebep olur. Bu etkilenim; çil, yaşlılık lekeleri, yüz bölgesinde kılcal damarlar, pürüzlü görünüm, kalınlaşma, ince kırışıklıklar, lekeler, cilt kaybı ve deri kanserine kadar giden bir sürece sebep olabilir.

Fotoyaşlanma, güneş ışığına maruz kalma sonucu oluşan durumu tanımlar. Bu durum kişinin cilt rengine ve güneşe maruz kalınan süreye bağlı olarak değişir. Sarışınlarda güneş etkisi daha yıpratıcıdır. Esmerlerde güneşe bağlı leke ve kırışıklık daha az ortaya çıkar. Fotoyaşlanma süreci yıllar alır. Tekrarlayan güneş ışığından etkilenim cildin kendini yenileme kabiliyetini azaltır ve cilt hasarı daha da artar. Bilimsel çalışmalar tekrarlayan ultraviyole (UV) etkisinde kalmanın kollajen dokuda hasar oluşturduğunu ve yeni kollojen yapımının azalttığını göstermiştir. Güneş, elastini de olumsuz etkiler. Akdeniz gibi aşırı güneşe maruz kalınan yerlerde fotoyaşlanma daha eken yaşlarda oluşmaktadır. Bu bölgelerde aktinik keratoz ve deri kanseri genç yaşlarda bile gözlenebilmektedir. Bazı cihazlarla yapılan bilgisayarlı UV fotoğraf analizlerinde yıllar içinde cilt hasarının artışı objektif olarak gösterilebilmektedir.

Lazer Tedavisi Yaşlanmış Cildi Nasıl Onarır?

Lazer ile cilt gençleştirme mümkündür. Lazer, lekelerde bulunan melanin ismindeki boya maddesine tutunur. Bu sırada oluşan yüksek enerji bu hücrelerin ölümüne neden olur. Ölü hücreler ve içlerindeki bu boya maddesi ciltten savunma hücreleri ile uzaklaştırılır. Böylece bölgedeki leke bazen bir seansta bile tamamen yok olur. Bazen 3-4 seans gerektiği olabilir. Lekeden arınan cilt daha parlak ve güzel bir görünüme kavuşur. Lazer cilt altındaki kollajenin tamirini ve yeni kollajen ve elastik doku oluşumuna neden olur. Bu sayede deri gerilir ve kırışıklıklar azalır.

Detaylı Cilt Analizi Nedir?

Teknolojik gelişim, cilt analizini bilgisayar sistemleri ile yapma olanağı sağlamıştır. Eskiden yapılan büyüteçli muayeneler tarihe karışmıştır. Dijital teknoloji sayesinde bilgisayara alınan fotoğraf çeşitli programlar yoluyla detaylı incelenir. Cilt tipi, güneş lekeleri, izler, kırışıklıklar net olarak görülebilir ve objektif olarak değerlendirilebilir hale gelir. Bu yöntem doğru tedavilerin daha başlangıçta objektif olarak yönetilmesini sağlar. Tedavinin başarısı net olarak değerlendirilebilir.

lazer-ile-cilt-genclestirme

detayli-cilt-analizi-nedir

Cilt Yaşlanması Neden Oluşur?

En belirgin sebep güneş ışınları gibi çevresel faktörlerdir. Genetik sebeplerde buna eklenir ve cilt yaşlanır. Güneşin zararlı ışınları ciltteki yaşlanmayı hızlandıran en önemli etkendir. Güneş ışınlarından korunma yaşlanmayı önlemek için dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Cildi yeterince nemlendirme ve bakımlarda yaşlanmayı geciktirir. Cilt, çevresel etkenlerden kendini korumaya çalışırken bu lekeler, kırışıklıklar oluşmaktadır. Vücut yaşla beraber tamir yetisini kaybedince yaşlılık oluşur.

Cilt Gençleştirme Yöntemleri Kimlere Uygulanır?

Cilt yaşlanması olan ve lazer tedavisinin uygulanmasında sakınca olmayan herkese uygulanabilir. Cilt lekelerinin kötü huylu olup olmadığı dermatoloji uzmanınca muayene edilir. Muayene sonrası leke ve kırışıklık tedavisi beraberce planlanır. Kaz ayakları, sigara çizgileri gibi kırışıklık bölgeleri esas olarak tedavi edilmeye çalışılır. Tüm yüz ve gerekirse dekolte bölgesi beraberce tedavi edilir.

 

Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılıyor?

Dolgu uygulaması ile kaybolan hatların yeniden belirginleşmesi ve kırışıklık problemlerinin giderilmesi hedeflenir. Dolgu işlemi sırasında lokal anestezik özelliği olan kremler uygulanmasının ardından hyaluronik asit, mikroenjeksiyon yolu ile kırışıklıkların olduğu bölge ya da bölgelere enjekte edilir.

Ameliyatsız Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız cilt ve yüz gençleşme işlemleri çok çeşitlidir. HİFU, Fotona, Fransız askısı, altın iğne işlemi, fraksiyonel co2, gençlik aşıları, botox, dolgu, dermamelan-cosmelan, lazer uygulamaları, mezoterapi, PRP, Somon DNA aşısı gibi birçok yol ile ameliyatsız gençleşme uygulaması yapılabilmektedir.

Ameliyatsız Cilt Germe Ne Kadar Kalıcı?

Yıllar içinde ciltte oluşan dezenformasyonu giderilmesi amacıyla yapılan işlemlerden  bir tanesi olan ameliyatsız germe uygulaması 10 yıllık yaşlanma belirtilerine kadar ortadan kaldırabilmektedir.

Cilt Gençleştirme Ameliyatı Nedir?

Yüz gençleştirme; yüzdeki kırışıklık benzeri yaşlanma belirtilerinin geri döndürülmesi ve yüzün gençleştirilmesi için uygulanan estetik işlemlerinin kombinasyonu olarak ifade edilebilir.

Ameliyatsız Cilt Gençleştirme İşlem Süresi Nedir?

Ameliyatsız Yüz Germe (Cilt  gençleştirme) uygulamasında tedavi edilen alana ve hekiminizin tedavi planınıza bağlı olarak değişir. Bir yüz ve boyun prosedürü tipik olarak 1 saat kadar sürebilir.

Cilt Gençleştirme Sonrası İşten İzin Almak Gerekir mi?

İş yerinden izin almak gerekmez. Tedaviden hemen sonra sosyal hayata, işe geri dönmek mümkündür.

Ameliyatsız Yüz Germe (Cilt Gençleştirme) Ağrılı Bir İşlem midir?

İğne batması ve sıcaklık hissi ve benzeri hisler olabilir ancak bu hisler ağrılı değildir ve işlemin bitmesi ile birlikte sona erer.

Ameliyatsız Yüz Germe (Cilt Gençleştirme) Kaç Seans Uygulanır?

Tedavinin olumlu etkilerini görebilmek için 2-3 hafta arayla, cildin ihtiyacına göre en az 3, en az 6 seans uygulanması gerekiyor.

Ameliyatsız Yüz Germe (Cilt Gençleştirme) Güvenli midir?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) tedavisinin kendisi herhangi bir krem, dolgu maddesi ya da toksin olmaksızın, yalnızca vücudunuzun kendi kolajen oluşturma potansiyelini kullanarak doğal, gözle görülür sonuçlar için güvenilir bir uygulamadır.

Ameliyatsız Yüz Germe (Cilt Gençleştirme) Herhangi Bir Yan Etkisi Var mıdır?

Ameliyatsız Yüz Germe (Cilt Gençleştirme) sonrası bazı kişilerde hafif şişlik, karıncalanma veya dokunuşta hassasiyet olabilir, fakat bunlar geçicidir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

clostridium-botilinum-toksini

Clostridium Botilinum Toksini

Botilinum toksini, Clostridium botilinum adlı bakteriden elde edilen bir to…

Devamını Oku
cilt-catlaklarinin-tedavisi

Cilt Çatlaklarının Tedavisi

Cilt çatlakları ergenlik döneminde hızlı gelişen dokularda veya gebelik dönemlerinde …

Devamını Oku

Ne Aramıştınız?