Bacak germe diğer adıyla uyluk germe bacakların daha ince gözükmesini sağlayan bir işlemdir. Bu işlem sayesinde daha şekilli ve sıkı bacaklara sahip olmak mümkündür.
İçindekiler
Bacak Germe Nedir?
Bacak germe ile bacaktan fazla deri ve yağ alınır. Bacak germe ameliyatı genelde obezite ameliyatı olmuş ve hızlı kilo vermiş kişilere uygulanır. Hızlı kilo verme sonucunda bacaklarda sarkma meydana gelebilir. Bunun sonucunda da bacak germe işlemi yapılabilir.
Bacak Germe Yöntemleri
Bacak germe işlemleri kişinin bacaklarının hangi bölgesinde sorun varsa o bölgeye yönelik olarak yapılabilir. Ayrıca sarkma derecesi de önemlidir. Bacak germe ameliyat yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:
- Üst bacak germe; bacağın kasık ile birleştiği alana yönelik yapılan işlemdir. Kasıkla uyluğun iç kısmı bölgesine kesi atılarak yapılır. Bu işlem sırasında liposuction uygulanabilir. Bu sayede o bölgede eritilemeyen yağlardan kurtulunmuş olunur.
- Mini bacak germe; bu işlemde kesi daha kısadır. İşlem daha küçük bir bölgeye uygulanır. Bu işlem bacağın üst kısmı ve kasık arasındaki bölgeye yapılır. İzi daha azdır.
- İç bacak germe; iç bacağın iç ve üst kısmındaki fazla deri ve yağın alınması işlemdir. Bu işlem genelde çok fazla kilo vermiş ve sarkması çok fazla olan kişilere yapılır. İç bacak kısmına kesi atılarak yapılan bu işlemde liposuction da uygulanabilir.
Bacak Germe Ameliyatı
Bacak germe ameliyatı ile bacaklardaki kaybedilen esneklik kazanılır. Kişinin bacaklarının ne kadar sarktığına bakılarak bacaktaki hangi bölgeye ne kadar germe yapılacağı hesaplanır. Bacak germe ameliyatı sayesinde kişi çok fazla sarkmış bacaklara sahip olsa bile bunlardan kurtulabilecektir. Sarkmış bacaklar kişinin gündelik yaşamını da önemli ölçüde etkiler. Bacaklar birbirine sürtündüğü için tahriş olabilir ve kişiye acı çektirebilir. Bu durumu çözüme kavuşturmak için bacak germe ameliyatı yapılabilir.
Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Bacak germe ameliyatında öncelikle bacakların en kadar sarktığı ve ne kadar alınması gerektiği tespit edilir. Bu tespitten sonra kişiye ameliyat günü verilir. Bacak germe ameliyatı genel anestezi uygulanarak yapılır. Çok uzun olmayacak bazı işlemlerde lokal anestezi de kullanılabilmektedir. Anestezi uygulanıp hasta uyutulduktan sonra kasık bölgesinde uyluğun iç kısmına doğru kesi atılır. Sarkma çok fazla ise kalça arkasından da doku alınabilir. Kesi işleminden sonra yağ alma işlemi uygulanır. Eğer hastada fazla yağ yoksa liposuction uygulanmasına gerek kalmaz sadece fazla deri alınır. Bu işlemlerden sonra deri kasık bölgesine doğru dikilir. Kesi izlerinin kasık altında ya da kalça altında kalmasına özen gösterilir. Bu sayede kesi izleri gözükmez.
Bacak Germe İşlemi Sonrası
Bacak germe işlemi sonrasında dikişlere dikkat etmek gerekir. Bacaklar fazla zorlanmamalıdır. Dikiş bölgesinin hijyenini sağlamak gerekir. Yeterli hijyen sağlanmazsa enfeksiyon oluşma riski bulunur. İşlemden sonraki 2 gün ameliyat bölgesine su değdirmemek gerekir. 1 ay boyunca bacakları saran özel bir korse kullanılması gerekir. Ameliyattan sonraki birkaç hafta bacaklar havada olacak şekilde oturulması ve yatılması gerekir. Bu durum bacakları koltuğa uzatarak ve altına yastık konularak sağlanabilir. Ayrıca varis çorabı da kullanılabilir. Bu doktor tavsiyesine bağlıdır.
Bacak germe operasyonunda sonra bir süre ağır spor hareketlerine ara vermek gerekir. Ancak yürüyüş gibi hafif sporlar yapılabilir. Ayrıca bu operasyondan sonra bir süre sigara içmemek de önemlidir.
Bacak Germe Fiyatları
Bacak germe fiyatları sarkmanın ne kadar olduğuna ve yapılan işleme göre değişiklik gösterir. Op. Dr. Nejdet Şişman bacak germe operasyonları yapmaktadır. Daha detaylı bilgi almak için sitemizin iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.
Bacak germe ameliyatı genelde obezite ameliyatı olmuş ve çok fazla kilo vermiş kişilere uygulanır. Bacak germe ameliyatı zor bir ameliyat değildir. İşlemden yaklaşık 10 gün sonra kişi normal yaşamına dönebilir. Bacak germe ameliyatında dikişler atılırken kasık altına doğru ve kıvrımlara doğru olmasına dikkat edilir. Bu sayede ameliyat izleri görünmez. Bacak ameliyatı 1-4 saat arasında sürmektedir. Bu saat farkının olmasının sebebi her kişiden farklı miktarda deri alımı alınmasıdır. Bacak ameliyatı olan bir kişi 10 içerisinde ayaklanır. Tamamen iyileşmesi ise 4 ay kadar zaman alabilir. Bacak germe ameliyatı kimlere uygulanır?
Bacak germe ameliyatı zor mu?
Bacak germe ameliyatı iz kalır mı?
Bacak ameliyatı ne kadar sürer?
Bacak ameliyatı kaç günde iyileşir?